Cazare Hotelul Meu
Cazari recomandate
Intrebari frecvente
Contact
Termeni si conditii de utilizare a portalului EuCazare

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

Site-ul www.eucazare.ro (EuCazare) este un site comercial, proprietate a societatii Craupadia SRL, care permite efectuarea de rezervari de camere la unitati de cazare din Romania si strainatate.
Utilizarea, incluzand vizitarea si cumpararea de servicii de pe site-ul www.eucazare.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor detaliate in urmatoarele paragrafe. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, recomandam citirea cu atentie a acestor termeni si conditii.

Termeni utilizati
Unitate de cazare (numita in continuare si simplu hotel) – hotel, vila, pensiune, motel, casa de vacanta, apartament, etc clasficate conform organizatiilor competente.
Definitie: Orice constructii si amenajari destinate, prin proiectare si executie, cazarii sau servirii mesei pentru turisti, impreuna cu serviciile specifice aferente.

Structurile de primire turistice includ:
a) structuri de primire turistice cu functiuni de cazare turistica:
·  hoteluri,
·  hoteluri-apartament,
·  moteluri,
·  hoteluri pentru tineret,
·  hosteluri,
·  vile turistice,
·  cabane,
·  bungalouri,
·  sate de vacanta,
·  campinguri,
·  apartamente sau camere de inchiriat in locuinte familiale ori in cladiri cu alta destinatie,
·  nave fluviale si maritime,
·  pensiuni turistice si pensiuni agroturistice
·  alte unitati cu functiuni de cazare turistica;
Client (utilizator) – persoana fizica sau juridica ce utilizeaza site-ul www.eucazare.ro in scopul rezervarii unor spatii de cazare in unitatile de cazare prezentate pe site-ul www.eucazare.ro.

Drepturile utilizatorului
Portalul EuCazare garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, fara acordul scris al Craupadia SRL.

Obligatii utilizator
Utilizatorul care se cazeaza prin intermediul portalului EuCazare se obliga sa respecte regulile si conditiile de cazare ale unitatii unde se efectueaza cazarea
Utilizatorul portalului EuCazare se obliga sa anunte  eventulale anulari sau modificari ale rezervarii efectuate prin intermediul portalului EuCazare respectand regulile de modificare/anulare prevazute. Utilizatorul, care a efectuat o rezervare prin intermediul portalului EuCazare, dar nu s-a prezentat la cazare si nici nu a anulat rezervarea conform regulilor de anulare, este de acord sa achite integral costurile rezervarii efectuate.

Modalitati de plata

Efectuarea rezervarilor prin portalul EuCazare (www.eucazare.ro) este gratuita. Modalitatile de plata sunt specificate pentru fiecare hotel in parte, clientul va opta pentru una din aceste modalitati.
Plata serviciilor rezervate se poate face:

  • - la receptia hotelului in momentul cazarii, daca la hotelul ales, este activa optiunea „la receptie”
  • - plata anticipata online cu card bancar daca, la hotelul ales, este activa optiunea „online cu card”
  • - prin transfer bancar  in contul specificat pe factura proforma (voucher), respectand termenele de plata prevazute.

Mod de lucru
In functie de modul de colaborare cu hotelurile din site, se pot face rezervari in timp real sau cereri de rezervare. Confirmarea rezervarilor in timp real se face in aproximativ 3 minute - 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Solutionarea cererilor de rezervare (confirmare sau infirmare) se face in maxim 180 minute, de luni pana vineri intre 9:00 si 16:00.
Utilizatorul nu poate considera confirmata o rezervare decat dupa ce a primit confirmarea prin fax si/sau email de la EuCazare.

Tarife

Tarifele afisate in site sunt tarife de cazare pe camera pe noapte (la fiecare hotel va fi mentionat daca pretul include TVA, mic dejun taxa hoteliera, etc.).
Tarifele se pot schimba in orice moment. Majorarile de tarife nu afecteaza rezervarile deja confirmate.Reducerile de tarife pot afecta sau nu rezervarile confirmate

Anulari / nesosiri.

Neplata rezervarii in termanul stabilit pe proforma (voucher) poate duce la anularea rezervarii de catre portalul EuCazare.
Nesosire sau rezervare neonorata reprezinta rezervarea confirmata si neanulata in urma careia clientul nu a ajuns la hotel la data stabilita. In cazul unei nesosiri rezervarea isi pierde valabilitatea.
In functie de modalitatea de plata permisa de hotelul ales, anularea  unei rezervari de catre utilizator se poate face astfel:

  • - Anularea rezervarilor cu plata la receptie se poate face pana cu 1 zi inainte de inceperea cazarii.
  • - Anularea rezervarilor cu plata prin card bancar sau prin transfer bancar se poate face pana la data prevazuta ca termen limita de plata. Anularea unei rezervari dupa ce a fost achitata se poate face cu pierdera de pana la 100% a sumei achitate.

Anularea unei rezervari se va face utilizand datele de contact din rubrica „contact” a hotelului pentru care s-a facut rezervarea.
Portalul EuCazare  îşi rezervă dreptul de a anula fără avertisment orice rezervare efectuata de utilizatori care au facut in mod repetat rezervari  ce nu au fost onorate.

Calitatea serviciilor

Obligatiile portalului  EuCazare se rezuma la efectuarea rezervarii.
Reclamatiile legate de calitatea serviciile hoteliere prestate se fac numai catre hotel.
EuCazare afiseaza clasificarea hotelurilor facuta de autoritati  precum si o descriere pusa la dispozitie de catre fiecare hotel. EuCazare poate afisa si alte informatii, poze sau descrieri obtinute prin efort propriu sau de la clienti. Toate aceste informatii pot fi subiective si nu reprezinta o clauza contractuala.

Informatiile introduse de utilizator

Datele de inregistrare ale utilizatorilor sunt confidentiale.  Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
Datele de inregistrare si datele de rezervare trebuie completate cu atentie. EuCazare poate anula fara avertisment rezervarile efectuate pentru care se constata ca au fost introduse date eronate. De asemenea, EuCazare poate anula orice rezervare efectuata de catre un utilizator care nu poate fi contactat pe baza datelor de contact furnizate de utilizator in momentul rezervarii, dar nu si daca serviciile rezervate au fost platite in avans.

Transmiterea informatiilor

Deoarece prin utilizarea  site-ului www.eucazare.ro ( vizitarea, cumpararea de servicii sau trimiterea de e-mail-uri adresate portalului EuCazare),  comunicarea se realizeaza in mod electronic, se considera astfel, ca utilizatorul, consimte primirea notificarilor de la EuCazare in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

Litigii

Prin folosirea site-ului www.eucazare.ro (vizitarea sau cumpararea serviciilor), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna 'Conditiile de utilizare' de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si societatea Craupadia sau partenerii sai. In cazul unor eventuale conflicte intre Craupadia si utilizatori, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Dispozitii finale

Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

Societatea Craupadia SRL isi asuma dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului www.eucazare.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. Daca, din diverse motive care nu sunt datorate utilizatorului, rezervarea se anuleaza sau cazarea nu se poate efectua,utilizatorului i se poate  propune o alta cazare  sau i se vor returna sumele achitate in avans pentru rezervare fara alte despagubiri. Societatea Craupadia SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., si nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.eucazare.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii site-urilor in cauza.