Hotel Bistrita - Cazare
Bistrita
"Bistrita" UN HOTEL MODERN PENTRU OAMENI MODERNI, amplasat in centrul istoric, ofera 49 de camere standard si standard special (pat matrimonial, doua paturi individuale si apartamente), sala de conferinte cu o capacitate de 30 de locuri, dotata cu aparatura.
Sistemul centralizat de climatizare care asigura un ambient placut in fiecare camera, asezarea intr-o zona linistita sunt menite sa adauge o nota de confort si relaxare.
Accesul in camera pe baza de cartela, conectarea la internet prin cablu si wireless, serviciile de buna calitate asigura
Restaurantul `BISTRITA` asigura servicii ireprosabile la standarde europene in saloane de 20, 30, si 120 de locuri.
Organizam mese festive, nunti, prezentari de moda.
Retete E-mail
File de crap cu sos picant
Ingrediente
file de crap dezosat .............4.5 kg
ulei ..................... 500 g
faina ................... 500 g
pasta rosii ................... 400 g
foi dafin ....................... 3 g
gogosari ............. 500 g
rosii ...................500 g
usturoi ......................40 g
cimbru ...................... 3 g
delicat ................... 20 g
lamaie ..................... 400 g
salata verde .................... 1 capatana
vin alb ........................ 300 ml
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, se eviscereaza, se transeaza bucati mari de 200 g , se brezeaza pana se rumeneste, se aseaza in tava si se face un sos picant din : pasta rosii, ulei, cuburi de rosii , condiment pentru peste, foi de dafin , gogosari taiati marunt, putin vin si se introduce la cuptor 15 - 20 min, dupa care se scoate si se serveste cu garnitura de cartofi natur, diferite legume de sezon , se orneaza cu verdeata si felii de rosii.
Timp de preparare - 35 min
Piept pui "Bacus" - specialitatea casei
Ingrediente
Piept pui dezosat ........... 1,4 kg
bacon ..................... 700 g
ulei ................... 500 g
faina ................... 300 g
pasta de rosii ....................... 3 g
rosii proaspete ............. 1 kg
salata verde ................... o capatana
patrunjel ...................... 1 legatura
tarhon ...................... 1 legatura
delicat ................... 40 g
piper ..................... 2 g
Mod de preparare:
Se portioneaza pieptul de pui, se brezeaza, in uleiul bine incins, se aseaza in tava, peste bucatile de piept se aseaza baconul, se lasa la cuptor circa 10 minute dupa care se scoate, se orneaza si se serveste cu garnitura DRACULA, se pune verdeata tocata marunt.
Timp de preparare - 30 minute.
Situat in nordul Romaniei, judetul Bistrita-Nasaud se desfasoara pe o suprafata de 5355 km patrati, avind o populatie de 327.262 locuitori.
Relieful este in general inalt si destul de fragmentat, in judet desfasurindu-si culmile muntii Rodnei, Birgaului, Calimanilor si Tiblesului. Desi numai o parte din munti Rodnei se afla pe teritoriul judetului, frumusetea acestora creaza un decor minunat. Ghetarii erei cuaternale au lasat urme, creind creste ascutite si circuri glaciale care adapostesc lacuri da aceeasi origine, cu ape limpezi de o rara frumusete (Lala, Buhaescu). Un peisaj deosebit de pitoresc il dezvaluie si Muntii Birgaului, prin prezenta unor maguri vulcanice prin padurile si fondul cinegetic deosebit de bogat. Muntii Calimani se caracterizeaza prin masivitate si fenomene vulcano-carstice curioase, iar Muntii Tiblesului, care strabat partea de vest a judetului, cuprind variate bogatii.
Tot in partea vestica se afla inaltimile Podisului Transilvaniei, respectiv dealurile Suplaiului, Nasaudului si Bistritei care ajung pina la 600 m altitudine.In judetul Bistrita functioneaza case memoriale dedicate
personalitatilor judetului precum si specifice zonei
.
Casa memoriala Andrei Muresan
Adresa: str. Andrei Muresan
Tel:
iarna
zilnic 9-17,
luni inchis
vara
zilnic 10-18,
luni inchis
In orasul Nasaud sunt :
Muzeul graniceresc
Bd Granicerilor nr. 19, Tel 0263-362967
iarna
zilnic 9-17,
luni inchis
vara
zilnic 10-18,
luni inchis
Casa memoriala George Cosbuc
(la 12 km de Nasaud)
iarna
zilnic 9-17,
luni inchis
vara
zilnic 10-18,
luni inchis
Casa memoriala Liviu Rebreanu
str. Liviu Rebreanu nr. 126 (com Prislop)
Tel 0263-364214
iarna
zilnic 9-17,
luni inchis
vara
zilnic 10-18,
luni inchis
Casa memoriala Ion Pop Reteganul
Adresa: comuna Reteag nr. 24
Tel: Reteag-46
iarna
zilnic 9-17,
luni inchis
vara
zilnic 10-18,
luni inchis
Rezervatii naturale
Numele ariei protejate*
Localitatea
Piatra Corbului
Cetate
Masivul de sare Saratel
Saratel
La Gloduri
Monor
Rapa cu Papusi
Domnesti
Zavoaiele Borcutului
Romuli
Pestera Tausoare
Rebrisoara
Padurea Valea Vinului
Valea Vinului
Saca (Poiana cu narcise)
Rodna
Piatra Fantanele
Fantanele
Piatra Cusmei
Cusma
Padurea Posmus
Posmus
Valea Repedea
Bistrita Bargaului
Taul Zanelor
Bistrita Bargaului
Lacul Cetatii
Caianu Mic
Lacul Zagra
Zagra
Rapa Mare
Budacu de Sus
Valea Cormaia
Cormaia
Cheile Bistritei Ardelene
Bistrita Bargaului
Stancile Tatarului
Bistrita Bargaului
Pestera din Valea Cobasel
Sant
Rapa Verde
Budacu de Sus
Comarnic
Cusma
Izvorul Mihaiesii
Anies
Tinosul de la Larion
Lunca Ilvei
Adresa Hotel Bistrita Bistrita
Bistrita , Piata Petru Rares 2
Hotel Bistrita - Cazare
Bistrita
- Ziua Hoteliera incepe la ora 14.00 si se incheie la ora 12.00
- Termenul limita de plata prin transfer bancar este cu minim 5 zile inaintea inceperii cazarii
- Termenul limita de plata pentru plata online cu card bancar este cu minim 3 zile inaintea inceperii cazarii
- Anularea rezervarii se face pe e-mail cu minim 24 ore inaintea inceperii cazarii
- Nu se permite accesul cu animale in hotel
Hotel Bistrita - Cazare
Bistrita
Preturile pentru cazare variaza in functie de perioada de rezervare dorita. Pentru a afla preturile exacte va rugam utilizati formularul de la rubrica "Rezervare" sau contactati-ne utilizand informatiile de la rubrica "Contact".